Jahti & VahtiHyviä kokemuksiaPennut varttuu – vauhti kiihtyy

Pennut varttuu – vauhti kiihtyy

Pentujen kehitys on ällistyttävän nopeaa neljän ja kahdeksan viikon välillä. Joka päivä tapahtuu silminnähtäviä muutoksia. Näön ja kuulon lisäksi liikkuminen on päivä päivältä ketterämpää ja kaikki kiinnostaa.

Tämän sosiaalisen vaiheen alkaessa pennut leikkivät sisaruksiensa kanssa paini- ja taisteluleikkejä aluksi rauhallisesti, mutta päivä päivältä vauhti kiihtyy. Pennut tarvitsivat enemmän tilaa: tilava aitaus, missä on ruokailupaikka, nukkumanurkkaus ja sen päädyssä perinteiset sanomalehdet tarpeiden tekoon.

Kiinteään ruokaan siirtymisen jälkeen meidän työmäärä lisääntyi, enää ei Aida-emo siivoa jätöksiä. Pentuaitauksen siistiminen aamuin, päivin ja illoin vaatii ns. lannanluojan asennetta :-).

Säiden lämmettyä kokosimme aitauksen myös pihalle ja siinä sai motoriikan kehittyminen aktivointia. Nämä metsästysnoutajan pennut saivat tutustua riistaan ja paljon kokemuksia erilaisista maastoalustoista. Ne saivat tutustua pihapiiriin oman rohkeutensa mukaan ja pihametsä tarjosi myös uusia haasteita.

Teimme kerran autolla pikkuretken rannalle, missä pennut saivat vapaasti tutkia ja juosta rantavedessä. Ne pysyivät siellä yhdessä laumana ja innostivat toisiaan rannan uusiin ihmeisiin. Aida rohkaisi niitä veteen kahlailemaan, mutta kylmä vesi ei houkutellut vielä uimaan.

Meillä kävi paljon tuttavia naapuristosta, sukulaisia ja kavereita leikkimässä pentusten kanssa. Monet sylit tulivat tutuiksi. Tulevat pentujen omistajatkin kävivät miten ehtivät, lähellä asuvat useammin

Nämä kiireiset viikot olivat täynnä onnea ja iloa, mutta toisaalta hektisyydessään raskaat. Pennut piti lisäksi madottaa, rekisteröidä ja eläinlääkärin tuli tarkastaa pennut 6 viikon ikäisinä. Onneksemme tarkastuksessa ei ilmennyt mitään yhden pennun yläpurennan lisäksi.

Ensimmäiset pennut muuttivat omiin koteihinsa 7 viikon iässä missä odotti perheen aikuinen koira, joka kasvattaisi ja olisi turva pennulle . Neljä pentua jäi vielä viikoksi meille oppimaan koirien kieltä, leikkiä ja vanhempien lajitovereiden kunnioittamista.

Pennut ovat lentäneet koteihinsa ja talo tuntui aluksi niin tyhjältä ja seesteiseltä. Hyvä näin!

Onnea Indy Lab Ciao Ciao -pennuille: Cristiano, Celestino, Cosimo, Cirillo, Celeste, Chiara ja Cecilia <3

Ulla Pihlaja, kennel Indy Lab

Kevään aikana olemme saaneet seurata Aidan pentujen elämää ja kasvamista kennel Indy Labissa täälla Jahti&Vahti-sivustolla. Sarjan aikaisemmat osat löytyvät:

Pentueen suunnittelusta ja astutuksesta

Synnytyksestä ja aivan ensimmäisistä viikoista