Jahti & VahtiKysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset

Tältä sivulta löytyy kysymyksiä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liittyen uudistuvaan, kotimaiseen Jahti&Vahti-kuivaruokasarjaan. Mikä et löydä vastausta omaan kysymykseesi, voit lähettää meille viestin Kysy asiantuntijalta -osiossa.

Miksi Jahti&Vahti-kuivaruokien valmistus siirrettiin Suomeen?

Jahti&Vahti-nappuloiden valmistusta Suomeen oli suunniteltu jo pitkään. Pitkään jatkunut yhteistyö saksalaisen Joseran tehtaan kanssa toimi mainiosti, mutta halusimme tuoda koiranruokamarkkinoille yhden kotimaisen vaihtoehdon lisää. Kotimaisuus on myös koiran ruokinnassa noussut merkittäväksi tekijäksi, ja suomalaisista raaka-aineista (pois lukien riisi sekä lammas) kotimaisten toimijoiden kanssa valmistetut tuotteet ovat muun muassa laatunsa, turvallisuutensa ja jäljitettävyytensä ansiosta aivan omaa luokkaansa.

Kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi Suomessa on erinomainen tilanne salmonellan ja antibioottien käytön suhteen. Antibioottien käyttö ja lääkejäämien esiintymät ovat muuta Eurooppaa alhaisemmat.

Suomalainen koiranruokien valmistus hyödyntää myös tehokkaasti kotimaisen elintarviketuotannon sivuvirtoja ja maataloustuotteita, jolloin voimme osaltamme vähentää tuotannossa syntyvää hävikkiä ja luoda siitä laadukasta kuivaruokaa nelijalkaisille perheenjäsenillemme!

Jahti&Vahti-kuivaruuilla on suomalainen Avainlippu-alkuperämerkki tunnuksena Suomessa tehdystä työstä ja ruokien kotimaisuusasteesta.

Mistä maasta Jahti&Vahti-ruuissa käytettävät raaka-aineet ovat peräisin?

Kuivaruokien valmistuksessa käytetyt raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia. Riisi joudutaan hankkimaan muista EU-maista, sillä sitä ei Suomen olosuhteissa ole mahdollista viljellä. Lammas tuodaan Norjasta ja kalkkuna Unkarista saatavuuden takia – suomalaista lampaan- tai kalkkunanlihaa ei harmiksemme ole saatavilla riittävästi meidän tarpeisiin. Juurikasleike on myös tuontitavaraa, Saksasta.

Missä kotimaiset kuivaruoat valmistetaan?

Jahti&Vahti-kuivamuonat valmistetaan Liedossa, Premium Pet Food Suomi Oy:n tehtaalla. Tehdas toimii ympäristövastuullisesti käyttäen muun muassa 100% uusiutuvaa sähköä, hyödyntäen tuotannossa syntyvää hukkalämpöä sekä tuottaen sähköä tehtaan käyttöön oman aurinkovoimalansa ansiosta. Tuotannossa ei myöskään synny kaatopaikkajätettä, vaan kaikki ylijäämä kierrätetään.

Kuinka annostelen sopivan määrän ruokaa koiralleni?

Ruokasäkkien takaosasta löytyy ohjeelliset päiväannostelut koiran painokilojen mukaisesti. Kasvavan pennun kohdalla katsotaan annosteluohjeita sen arvioidun aikuispainon mukaisesti. Ohjeelliset annosmäärät on ilmoitettu sekä grammoina että desilitroina.

Annosteluohjeet ovat suuntaa-antavia, sillä koiralle sopivaan ruokamäärään vaikuttavat myös esimerkiksi koiran aktiivisuustaso, sukupuoli ja aineenvaihdunta. Koiran kuntoluokkaa tulee seurata ja ruokintaa muokata sen mukaisesti.

Säkissä kerrottu annos on koko vuorokauden määrä, ja sen voi halutessaan jakaa useampiin ruokintakertoihin.

Mikä ihmeen Progut®?

Progut® on Hankkijan patentoima hydrolysoitu hiivavalmiste, joka toimii suoliston hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja tukee koiran vastustuskykyä. Parempi vastustuskyky helpottaa taisteluissa mahdollisia infektioita vastaan. Progut® ehkäisee haitallisten bakteerien kiinnittymistä koiran suolistoon ja vakauttaa suoliston hyödyllisiä mikrobeja sekä niiden toimintaa.

Progut® on panimohiiva, joka on happohydrolysoitu eli kemiallisesti pilkottu sellaiseen muotoon, että hiivan bioaktiiviset ainesosat, kuten manno-oligosakkaridit (MOS) ja betaglukaani,  toimivat koiran suolistossa parhaalla mahdollisella tavalla ja tuovat näin suurimman mahdollisen hyödyn ravitsemuksen sekä koiran luontaisen puolustusjärjestelmän kehittymisen kannalta.

Huomaathan, että Progut® ei ole elävää hiivaa kuten koiran elimistössä esiintyvä hiiva, joka voi oireilla esimerkiksi korvatulehduksina.

Millaisesta lihasta Jahti&Vahti-kuivaruuat valmistetaan?

Jahti&Vahti-nappuloiden kananliha on kotimaisen elintarviketeollisuuden sivuvirroista peräisin. Lammas tulee saatavuuden vuoksi Norjasta, kalkkuna Unkarista. Esimerkiksi ruuissa käytetty kana pystytään jäljittämään aina maatilatasolle asti.

Ruuissa käytetty raaka liha kuumennetaan, kuivataan ja jauhetaan tehtaalla valmistukseen sopivaksi lihajauhoksi.

Miksi ruuissa käytetään kauraa?

Kaura on koiralle loistavasti soveltuva raaka-aine sulavuudeltaan ja aminohappokoostumukseltaan. Kuoritun ja kypsennetyn kauran sulavuus on lähes 100%, ja sen sisältämä raakarasva on maissia käyttökelpoisempaa koiran elimistössä. Myös hyvin sulavan valkuaisen määrä kaurassa on suurempi verrattuna vaikka riisiin, maissiin, vehnään tai ohraan.

Kotimainen kaura valittiin ulkomaisen tuontimaissin korvaajaksi erinomaisten ruokintaominaisuuksiensa lisäksi myös ekologisista syistä. Kauraa on myös toivottu paljon asiakaspalautteissa maissin tilalle.

Kaura sopii myös useimmille herkkävatsaisille koirille.

Onko nappuloissa kalaa?

Jahti&Vahti-kuivaruuissa ei käytetä raaka-aineena lainkaan kalaa tai kalaperäisiä valmisteita. Ruuat sopivat tämän puolesta siis myös kala-allergisille koirille.

Mikä nappuloista sopii kanalle allergiselle koiralle? Miksi ruuissa on kananrasvaa?

Yleensä kanalle allergiset koirat pystyvät syömään Jahti&Vahti Lammas ja Riisi -täysravintoa, jonka ainoa eläinproteiinin lähde on lammas, vaikka ruoka sisältää kananrasvaa. Käyttämästämme kananrasvasta erotellaan tarkasti kiintoaines, joka voisi sisältää allergiaa aiheuttavia proteiineja. Jokaisesta erästä myös tarkistetaan ”puhtaus” eli se, ettei kiintoainesta ole jäänyt rasvaan. Tämän ansiosta Jahti&Vahti Lammas ja Riisi sopii useimmille kananlihalle allergisille / herkistyneille koirille.

Käytetäänkö kuivaruokien valmistuksessa keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita?

Jahti&Vahti-kuivaruuissa ei käytetä keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Säilönnässä hyödynnetään antioksidantteja.

Miksi reseptit uudistuvat?

Tuotannon siirron yhteydessä halusimme viilata kuivaruokiemme reseptit entistäkin paremmiksi. Käytössä olevat kotimaiset raaka-aineet, kuten kaura, haluttiin ehdottomasti hyödyntää. Samalla pyrimme vastaamaan esimerkiksi kovassa käytössä olevien metsästys- ja työkoirien vaatimuksiin vielä aiempaa paremmin muokkaamalla ruokiemme koostumusta.

Minkäkokoisia ruokasäkit ovat?

Uudistuksen yhteydessä ruokasäkkien koot yhtenäistyvät. Aiemmin valikoimassa olleet 10 ja 15 kilon säkit poistuvat ja jatkossa kaikkien isojen säkkien koko on 12 kg. Lisäksi valikoimaan saadaan 3 kg pikkusäkit Kana ja Riisiä, Viljatonta sekä Lammas ja Riisiä.

Kuinka kauan Jahti&Vahti-kuivaruuat säilyvät avattuna?

Oikein säilytettynä kuivaruuat säilyvät parasta ennen -päiväykseen saakka. Tuote tulee aina varastoida viileässä (alle 18°C), kuivassa ja valolta suojattuna. Parasta ennen -päiväys löytyy säkin takapuolelta annosteluohjeen alta.

Miten tyhjät ruokasäkit kuuluu kierrättää?

Kun sisältö on herkuteltu, tyhjän säkin voi kierrättää muovinkeräyksessä.

Olen kasvattajakerhon jäsen ja minulla on kotona kohta luovutusikäisiä koiranpentuja. Mistä saan tilattua niille pentupakkaukset?

Jäsenet voivat tilata pentupaketit Hankkijan verkkokaupasta osoitteesta www.hankkija.fi kohdasta Hevoset ja lemmikit – koirat – koiranruoka.