Jahti & VahtiHyväksi havaittuaLämpötilan nousu kaksinkertaistaa veden tarpeen

Lämpötilan nousu kaksinkertaistaa veden tarpeen

Koiralla tulee olla vapaasti saatavilla puhdasta vettä. Erityisen tärkeää riittävä veden juonti on kuumilla keleillä. Ympäristön lämpötilan noustessa yli 20 asteen koiran veden tarve voi jopa kaksinkertaistua normaaliin verrattuna.

Terve koira tarvitsee normaaleissa olosuhteissa noin ½ dl vettä elopainokiloa kohden vuorokaudessa. Esimerkiksi 20-kiloinen koira juo joko pelkiltään tai syö ruuan joukossa vuorokaudessa noin litran vettä. Tarvittavaan määrään vaikuttavat ympäristön lämpötilan lisäksi muutkin tekijät, kuten liikunnan määrä.

Koira viilentää itseään juomalla enemmän. Toisaalta koira viilentää itseään myös läähättämällä, ja samalla se menettää kostean hengitysilman mukana myös nestettä. Näiden seikkojen vuoksi erityisesti helteellä vettä on nauttiva paljon.

Hyvä peruskonsti huolehtia koiran nesteen saannista on tarjota vettä ruokailujen yhteydessä. Kuivamuonan voi joko turvottaa 15-30 minuutin ajan tai vaihtoehtoisesti kaataa nappuloiden päälle vettä ja tarjota heti koiralle. Sen lisäksi vettä on oltava vapaasti tarjolla myös muulloin.

Mikäli koira ei juo riittävästi oma-aloitteisesti, nesteytyksestä voi huolehtia myös tarjoamalla sille ”makuvettä” useita kertoja vuorokaudessa pieninä annoksina. Jahti&Vahti Palautusjuomajauheesta tehty juoma maistuu monille koirille, ja sitä voi käyttää ilman raskasta fyysistä aktiviteettiakin. Toinen erinomainen keino maustaa vettä, on murentaa kuppiin hieman Jahti&Vahti Liha-ateriaa.

Jahti&Vahti Liha-ateria murustettuna maustaa veden.