Jahti & VahtiTiesitkö?Ympäristöystävällisesti ja elintarviketurvallisesti

Ympäristöystävällisesti ja elintarviketurvallisesti

Jahti&Vahti-kuivaruuat valmistavalle tehtaalle on myönnetty elintarviketurvallisuussertifikaatti FSSC 22000 (Food Safety System Certificate) sekä ympäristösertifikaatti ISO 14001.

FSSC 22000 -sertifiointimallia käytetään maailmanlaajuisesti koko elintarvikeketjussa elintarviketurvallisuusstandardien ja -prosessien varmistamiseksi elintarvikkeiden ja rehujen valmistajista aina pakkausmateriaalien valmistajiin.

ISO 14001 on tunnustetuin kansainvälinen ympäristöjärjestelmien standardi, jota käytetään myös maailmanlaajuisesti. Molemmat standardit ovat yrityksille vapaaehtoisia ja parantavat entisestään rehuturvallisuutta ja ympäristön huomioon ottamista toiminnassa.

”Haluamme tarjota lemmikeille kotimaista, laadukasta ja turvallista ruokaa. Sertifikaatit täydentävät jo pitkään jatkunutta määrätietietoista työtämme laadun varmistamisen ja ympäristöasioiden huomioimisen parissa”, kertoo Jahti&Vahti-tehtaan, Premium Pet Foodin tuotekehitys- ja laatupäällikkö Emmi Riihikoski.

Tehtaalla on alusta alkaen otettu huomioon ympäristö- ja vastuullisuusnäkökulmat tarkasti huomioon. Liedossa sijaitsevalla tehtaalla on raaka-aineiden tarjonnan suhteen logistisesti optimaalinen sijainti, ja raaka-aineet tulevat pääosin paikallisilta tuottajilta. Kaikki tehtaalla käytettävä sähkö on 100% uusiutuvaa ja ison osan siitä tuottaa tehtaan oma aurinkovoimala, 746 katolla olevaa aurinkopaneelia. Tehtaalla panostetaan paljon jätteiden lajitteluun ja vähentämiseen, eikä laitos tuota lainkaan kaatopaikkajätettä.