Jahti & VahtiHyviä kokemuksiaTyttökoirat veivät ruokahalun

Tyttökoirat veivät ruokahalun

Minulla on kaksi tanskandoggia, velipuolet Huugo (s. tammikuu 2015) ja Hemmo (s. toukokuu 2016) sekä kääpiöpinserit kuningatar Venni (s. helmikuu 2004) ja Laku (s. toukokuu 2009).

Huugo on syönyt monta vuotta Jahti&Vahti Extra Energiaa. Huugon ruokailuhaasteet alkoivat n. 10 kk iässä, kun tyttökoirat veivät tyypin ajatukset mennessään, eikä m i k ä ä n ruoka enää maistunut. Useampaa merkkiä oli tarjottu ja kokeiltu hinnasta välittämättä, raakaruokaakin, kun ruokailuun tuli aivan totaalisia stoppeja. Herra on äärimmäisen nirso koira myös makupalojenkin suhteen ja on ollut todella vaikeaa saada painoa nousemaan erittäin hoikasta junnusta edes siihen ”normaaliin jättirodun hoikkaan junnuun”, mutta Jahti&Vahti toimii ja maistuu erittäin hyvin. Energiaakin olemme välissä kokeilleet, mutta Extra Energia on sopivampi.

Jahti&Vahti Extra Energiaa syöttäessäni jäteilleni, saan kumota urbaanilegendan jättikoiran valtavan suurista tuotoksista, sillä meillä pökäleet ovat jopa hämmästyttävänkin pieniä! Kyllä se sieltä toisesta päästä tulevasta tavarasta näkyy, milloin ruoka on koiralle sopivaa. 🙂

Jahti&Vahti-koiranruoasta minulla on hyviä henkilökohtaisia kokemuksia koirieni kanssa jo vuodesta 2002, valtavan herkkävatsaisen tanskandogin kanssa. Myös toinen tanskandoggini Hemmo on nyt syönyt Huugon kanssa samaa ruokaa pitkään ja vanhin kääpiöpinserini söi useita vuosia Kana-Riisiä, kunnes itse ruokaan liittymättömät vatsaongelmat vaihdattivat ruoan oma tekoiseen liha-puuro sekoitukseen eläinlääkärin kanssa sovitusti. Venni on muutenkin poikkeuksellinen koira – hän on sairastanut pennusta saakka epilepsiaa, joten kaiken järjen mukaan hänen ei vain enää tulisi olla menossa mukana, mutta onnekseni singertää kanssani!

Ystäväni on myös syöttänyt tanskandogillensa haimatulehduksesta toipumiseen Jahti&Vahti Kevyt ruokaa sen ideaalisen rasvaprosentin ja porsaanlihan vuoksi. Kuuleman mukaan moni muukin koiran haimaongelmien kanssa painiva on syöttänyt Jahti&Vahti Kevyt -ruokaa hyvällä menestyksellä.

Pidän ExtraEnergiassa erityisesti siitä, että lihapitoisuus on korkea, raaka-aineet selkeät, ei sisällä vehnää ja ruoassa on myös rasvaa! Etenkin mahalaukun kiertymälle alttiin rodun kanssa on myös tärkeä ominaisuus, ettei ruoka turpoa juuri lainkaan ja annoskoot pysyvät hyvin maltillisen kokoisina.

Toimimme Huugon kanssa Suomen Kennelliiton Luku- ja Kaverikoira toiminnassa ja senkin vuoksi on tärkeää että koira voi hyvin – turkki kiiltää ja pysyy puhtaana, koira on terve ja terveen näköinen, ei ole vatsanpuruja tms = kipuja, jotka vaikuttaisi käytökseen. Onhan se myös kiva ettei koira kaasuttele jatkuvasti vierailuiden aikana :D.

Terkuin Ulla Vaskelainen, Venni, Huugo, Hemmo ja Laku