Jahti & VahtiHyviä kokemuksiaSuomen nopein koira kulkee Jahti&Vahdilla

Suomen nopein koira kulkee Jahti&Vahdilla

Greyhound-narttu Run-Up Little Brillo eli ’Miisa’ on tällä hetkellä Suomen vauhdikkain koira. Viime kesänä Miisa voitti kaikki arvokilpailut, joihin se osallistui ja lisäksi muita pienempiä kilpailuita. Ilkka Virran omistama Miisa ja muut hänen ratajuoksijavinttikoirat on yli 10 vuoden ajan ruokittu Jahti&Vahti-tuotteilla.

– ’Kilpurimme’ hienon kauden kruunasi elokuussa Tampereen Kaupissa voitettu greyhoundien suomenmestaruus. Ruotsissakin koira voitti molemmat kisansa, joihin se osallistui, kertoo Ilkka Virta, joka omistaa 3-vuotiaan, 30-kiloisen Miisan.

– Aikoinaan kokeilimme koirillamme, juoksijalinjaisilla englanninvinttikoirilla ja whippeteillä, erilaisia kuivaruokavalmisteita, kunnes runsas kymmenen vuotta sitten ryhdyimme syöttämään niille Jahti&Vahtia. Nykyisin sitä meillä syövät niin kilpailevat kuin kilpauransa jo lopettaneetkin pitkäjalat. Kilpailukaudella täydennämme ruokavaliota lisäämällä päiväannoksiin jonkin verran raakaa lihaa. Käytämme satunnaisesti myös Jahti&Vahti Omegaöljyä sekä Jahti&Vahti Lohiöljyä.

– Kokemuksemme Jahti&Vahti-valmisteista ovat erinomaiset! Tuotteet ovat hyvälaatuisia ja herkemmällekin koiranvatsalle sopivia. Kilpailevien huippukoirien kohdalla erityisesti joudutaan kiinnittämään huomiota säkkiruokien proteiini- ja rasvapitoisuuksiin, jotka nekin jahtivahdeissa ovat sopivan korkeita, kiittelee Ilkka Virta.

– Verrattuna moniin muihin merkkeihin puheena olevat ruoat ovat myös edullisia, hän toteaa kirsikkana kakussa.

Ilkka Virran mukaan säännöllisen harjoittelun, levon ja lihashuollon ohella oikeanlaisella ravinnolla on todella huomattava merkitys kilpakoiran kuntoon saattamisessa. Greyhound voi saavuttaa jopa 80 km/h huippunopeuden ja kilpailuissa se etenee noin 17 metriä sekunnissa, joten kyseessä on kovan luokan huippu-urheilija.

Greyhound Racing Liiton alaisia kilpailuja pidetään Turun Metsämäen raviradalla sijaitsevalla vinttikoiraradalla 22.8.2021, 29.8. sekä 4.9. Syyskuun kilpailu on samalla Turun Greyhound Klubin 40-vuotisjuhlakilpailu. Samaan aikaan Metsämäen koirarata täyttää 25 vuotta.