Jahti & VahtiHyviä kokemuksiaSani teki noutamisesta intohimon

Sani teki noutamisesta intohimon

Olen Ulla Pihlaja, noutajien kouluttaja Espoosta. Perheessämme on ollut labradorinnoutajia vuodesta 2002. Perheenjäseneksi otetusta Indy-pennusta tulikin monipuolinen harrastuskoira, koska sen kouluttaminen oli niin palkitsevaa. Indyä oli helppo opettaa arkitottelevaisuuteen: rakastihan se ruokaa!

Ulla Pihlaja ja Aida


Innostuin myöhemmin monista lajeista mm. tokosta (tottelevaisuuskoulutuksesta), nomesta (noutajien rodunomaisista lajeista) ja vepestä (vesipelastuksesta). Indy oli loistava harrastuskoira ja kilpailin sen kanssa kaikissa edellä mainituissa lajeissa. Lisäksi silloin toimin aktiivisesti useissa noutajakoirayhdistyksissä kouluttajana.

Olen myös saanut mahdollisuuden kasvattaa pari labradorinnoutajapentuetta omista koiristani Indy Lab -kennelnimellä.
Noutajien rodunomaiset lajit veivät voiton, ja seuraava noutajani Sani tulikin metsästyslinjaisesta suvusta Sanin myötä intohimoni siirtyi pelkästään noutokoulutukseen, kilpailemiseen ja jahteihin missä toimin koiranohjaajana.

Kolmas noutajani Demi osoittautui monin tavoin unelmien täyttymykseksi. Demissä yhdistyi monet hyvän metsästysnoutajan ominaisuudet: lempeä luonne, hyvä hermorakenne, loistavat metsästysominaisuudet ja erinomainen riistanlöytökyky.

Demi on yhtä intohimoinen noutaja kuin minä sen kouluttaja ja sen ansiosta olemme yhdessä saavuttaneet enemmän kuin koskaan uskalsin edes toivoa.

Vuonna 2015 aloin sivutoimiseksi yrittäjäksi Ullan Koirakoulussa ja olen noutajien kouluttamisessa keskittynyt peruskoulutukseen ja rodunomaisiin lajeihin.

Perheeseemme tuli seuraavaksi Aida, joka oppii nopeasti ja on ihana koulutettava. Aidalla on paljon miellyttämishalua ja se ominaisuus helpottaa monella tavalla noutajan kouluttamista. Katsotaan mihin yhteinen tiemme johtaa?

Kolmen noutajan kulut voivat nousta yllättävän korkeiksi. Siksi aloin jo vuosia sitten etsiä laadukasta ja suhteellisen edullista ruokaa koirilleni. Kaverini suosituksesta valitsin Jahti & Vahti -ruoan ja se on osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. Vanhin Sani syö nyt Kevyt-ruokaa ja Demi ja Aida Kana ja Riisiä. Sen lisäksi lisään viikoittain ruokaan Omega- tai Lohiöljyä, lihaa sekä kalaa.

Ullan koirat

  • Indy (lbn Lucky My Love Me Tender s. 2002)
  • Sani (lbn Usvalammen Vedenneito s. 2008)
  • Demi (lbn FI KVA Brufinn Barcelona s. 2012)
  • Aida (lbn Falconfields Athene s. 2018)
Demi, Sani ja Aida