Jahti & VahtiArtikkelitOhjeet koiran ruoan vaihdokseen

Ohjeet koiran ruoan vaihdokseen

Toisinaan tulee eteen tilanne, jolloin koiran ruoka tulee vaihtaa toiseen. Ruoan vaihto on paikallaan esimerkiksi silloin, kun pentu varttuu juniori-ikään, vanhuskoira tarvitsee kevyempää ruokaa tai metsästyskausi edellyttää aktiivikoiralta runsaasti energiaa. Vaihdos kannattaa tehdä askel kerrallaan, jotta vältytään vatsaongelmilta ja koira ehtii totutella uuteen ruokaan rauhassa.

Lue vinkit sujuvaan ruoan vaihtoon alta!

Vaihda ruoka asteittain uuteen

Ruokaa ei kannata vaihtaa kertarysäyksellä, sillä koiran suolisto voi reagoida äkilliseen muutokseen. Monet koirat sietävät muutoksia ruokinnassa hyvin, mutta on järkevää toteuttaa ruoan vaihdos asteittain vatsaongelmien minimoimiseksi. Myös nirsoille tapauksille uuden ruoan tarjoaminen hiljalleen on hyvä tapa totuttaa koira uuteen makuun ja nappulakokoon.

Ruoan vaihtaminen kannattaa tehdä osissa noin viikon ajan. Aloita tarjoamalla koirallesi uutta ruokaa vain pieni määrä vanhan joukossa, ja lisää uuden ruoan määrää joka päivä hieman. Viikon aikana ehdit mainiosti vähentää vanhan ruoan määrää ja lisätä uutta nappulaa sekaan niin, että vaihdos sujuu ongelmitta.

Jahti&Vahti-kuivaruokien muutokset – kotimainen versio testiin asteittain!

Kotimaisuusuudistuksemme myötä myös nappuloidemme resepteihin on tehty muutoksia, joten ne eivät vastaa tismalleen edellisiä versioitaan.. Vaikka koirasi olisi jo pitkään pysynyt tyytyväisenä Jahti&Vahti-nappuloilla, kannattaa vaihdos kotimaiseen versioon tehdä osissa.

Energiapitoisten ruokiemme, Jahti&Vahti Energian ja Jahti&Vahti Extra Energian, ravintosisältöjä viilattiin uudistuksen myötä entistä tuhdimmiksi ja ne sisältävät aiempia runsaammin proteiinia ja rasvaa.

Kaikki kuivaruokasarjamme nappulat ovat jatkossakin soijattomia ja vehnättömiä, mutta nyt myös maissittomia, kun maissi on korvattu kotimaisella kypsennetyllä ja kuoritulla kauralla.

Lisäksi kaikissa kuivamuonissamme koiran suolistoa hellii Progut® -valmiste, joka tukee koiran vatsan toimintaa ja hyvinvointia.