Jahti & VahtiArtikkelitHopeaa labradorien mestaruuskokeessa

Hopeaa labradorien mestaruuskokeessa

Ulla ja koko kolmikko: Sani, Demi ja Aida

Vietimme elokuun ensimmäisen viikonlopun Pälkäneen Sappeella labradorinnoutajien Derby & Mestaruus kokeessa.

Tarkoitukseni oli keskittyä nuoren Aidan (Falconfields Athene) kanssa kisaamiseen derbyssä, mutta päätinkin ilmoittaa myös Demin (Brufinn Barcelona) mukaan mestaruuskokeeseen.

Kahden koiran kanssa starttaaminen samana päivänä tuntui aluksi haastavalta, mutta onneksemme kisajärjestäjät olivat miettineet järjestelyt hyvin. Derby-ja mestaruuskoirat suorittivat tehtävät samoissa maastoissa ja vältyttiin turhalta kilpajuoksulta paikasta toiseen.

Huomasin heti ensimmäisillä rasteilla, että Aida oli hämmentynyt koetilanteessa, mutta Demi oli loistavassa vireessä ja teki tehtävät tarkasti. Sen vuoksi päätin keskittyä Demin suorituksiin täysillä ja saavuttaa mahdollisimman korkean sijoittumisen mestaruuskokeessa.

Ensimmäisenä päivän neljä tehtävää sujuivat kuin tanssi, ja rastipisteet olivat 17, 20, 20, ja 19 maksimin ollessa 20 pistettä. Finaalipäivän tehtäviin oli lisätty haastetta, ja noutoesineitä eli dameja sai kaivaa vähän kauemmin peitteisestä maastosta ja se näkyi pisteissä (15, 18 ja 14/20).

Lopputuloksemme oli seitsemältä rastilta 123/140 pistettä, jotka sitten riittivät kokeessa toiseen sijaan. Vuosi sitten saavutimme saman sijoituksen ja silloinkin mestaruuden vei Maarit Nikkanen ja Haamu, Batmoors´ Black Isle Chandler. Derby-kokeen voitti Aidan veli Armin, Falconfields Asterion ja Keri Filimonova, joka on uusi noutajaharrastaja. Onnittelut voittajille!

Kisaviikonloput ovat aina täynnä tapahtumia, tuttujen noutajakavereiden tapaamista, mökkiyöpymistä, kisajännitystä ja kaikkea kivaa.

Tällä kertaa minulla oli kaikki koirat mukana reissussa. Sani 12,5 v karkasi illalla mökin pihalta tekemisen puutteessa paikalliseen ravintolaan. Onneksi koira palautettiin ennen kuin edes tiesin sen katoamisesta. Tarina ei kerro sitä, että kuka kertoi ystävälliselle palauttajalle mökkimme sijainnin.

Viikonlopusta jäi erittäin hyvät fiilikset ja tästä on hyvä aloittaa syksyn työt, treenaaminen ja koiran ohjaaminen kyyhky-, sorsa-, ja fasaanijahdeissa.