Jahti & VahtiHyväksi havaittuaHiljaiselon jälkeen kohti treenipaikkoja

Hiljaiselon jälkeen kohti treenipaikkoja

Pitkän hiljaiselon ja lomailun jälkeen ollaan kasattu valjaat, koirat, palkat, kickbiket ja itsemme autoon, sekä suunnattu kohti treenipaikkaa. Treenit kohti syksyn kisoja on siis aloitettu ja koirat ovat kyllä nauttineet sydämensä kyllyydestä, kun ovat päässeet juoksemaan.

Uuno, Okko ja Isla

Syksyn kisakalenteri on mennyt uusiksi vallitsevan tilanteen takia arvokisojen osalta, ulkomaille ei siis tänä vuonna lähdetä kilpailemaan. Kotimaassa kilpailemaan päästään kuitenkin useampana viikonloppuna.

Syyskuun alussa oli epäviralliset kisat Woikoskella, jossa päästiin tekemään kisanomaiset DS1-startit Islalle ja Uunolle. Oulunsalossa on ensimmäiset SM-kisat, joissa Suomen mestaruudesta kamppaillaan yhden koiran kärryluokissa (DS1) ja koirajuoksuluokissa (canicross) sekä viestissä.
Viestissä joukkue kootaan kolmesta koirakosta, joista yksi aloittaa koirajuoksulla yhteislähdöstä (jokaisen joukkueen juoksijat lähtevät yhtaikaa). Toinen kilpailee yhden koiran kärryluokan tyyliin ja kolmas lähtee hänen jälkeensä pyörällä. Kun joukkueen viimeisen osuuden suorittaja eli pyöräilijä saapuu maaliin, ajanotto lopetetaan. Viestissä ideana on siis, että joukkueen jäsenet puhaltavat yhteen hiileen ja yrittävät saada mahdollisimman nopean yhteisajan.

Toiset SM-kisat ovat tuttuun tapaan Jämillä ja siellä kilpaillaan pyöräluokissa eli koirapyöräilyssä ja isoissa kärryluokissa, jotka pitävät sisällään 2-8 koiran valjakot. Meidän on siis tarkoitus saada Islasta ja Uunosta toimiva vetopari ja kisata Jämillä kahden koiran kärryluokassa. Koirat vetävät vierekkäin kuten isompien valjakoiden johtajapari ja niiden välissä on lyhyt joustava naru, joka on turvallisuuden kannalta tärkeä. Sen avulla koirat juoksevat lähellä toisiaan ja pysyvät samalla kohdin paremmin.

Toivotaan että kisat saadaan järjestettyä ja koirat sekä ihmiset pysymme terveinä!

– Tiimi Mäkinen, Aliina

Uuno