Jahti & VahtiKysymykset ja vastaukset

Kysymykset ja vastaukset

Tältä sivulta löytyy kysymyksiä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikä et löydä vastausta omaan kysymykseesi, voit lähettää meille viestin Kysy asiantuntijalta -osiossa.

Mikä ruoka sopisi aktiiviselle koiralle, joka kuluttaa paljon?

Aktiiviselle koiralle suosittelemme ensisijaisesti joko Jahti&Vahti Energiaa tai Extra Energiaa. Nämä molemmat ruuat sisältävät runsaasti energiaa aktiivisen koiran tarpeisiin. Tarvittaessa energian saantia voi vielä kasvattaa käyttämällä Jahti&Vahti Lohi- tai Omegaöljyä.

Mikäli kyseessä on esimerkiksi metsästyskoira, jolla kesäaika on huomattavasti kevyempi, voi olla hyvä vaihtaa ruokakin kevyempään, koska koiran energian kulutus laskee. Tällöin suosittelemme Kana ja Riisiä, joka on sopiva ruoka esimerkiksi metsästyskauden ulkopuolella syötettäväksi.

Mitä ruokaa suosittelette ruuansulatukseltaan herkälle koiralle?

Suosittelemme herkkien koirien ruuaksi Jahti&Vahti Kana ja Riisi -ruokaa. Sen resepti on ns. ”sensitive”-resepti eli herkälle koiralle suunniteltu ja valmistettu.

Onko teillä vanhoille koirille tarkoitettua ruokaa?

Ikääntyville seniorikoirille suosittelemme Jahti&Vahti Kevyttä. Toinen niille sopiva vaihtoehto on JV Lammas ja Riisi. Tarvittaessa varsinkin suurempien rotujen senioreille ruokintaa voi täydentää Jahti&Vahti Nivelravinteella.

Miten osaan antaa oikean määrän ruokaa koiralleni?

Jokaisessa säkissä on ohjeellinen päiväannos eri kokoisille koirille. Mikäli koirasi on kasvava pentu, katso sopiva annosmäärä sen aikuispainon mukaan.

Sopivaan ruokamäärään vaikuttaa koiran koon lisäksi myös koiran aineenvaihdunta, aktiivisuus ja sukupuoli eli koko ajan kannattaa tarkkailla koiran kuntoluokkaa ja pitää se sopivan hoikkana. Yksilöllisen vaihtelu saattaa muuttaa annosmäärää selkeästi, koiraa seuraamatta on mahdollista antaa vain ohjeellisia suosituksia.

Säkissä kerrottu annos on koko vuorokauden määrä, ja sen voi halutessaan jakaa useampiin ruokintakertoihin.

Mistä maasta Jahti&Vahti-ruuissa käytettävät raaka-aineet ovat peräisin?

Jahti&Vahti-kuivaruokien raaka-aineet ovat pääosin peräisin EU-alueelta, pitkälti Saksasta. Saatavuuden varmistamiseksi lammas tulee osittain Uudesta-Seelannista.

Jahti&Vahti Liha-ateria sekä makupalat sisältävät vain suomalaista lihaa. Ne ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita.

Missä Jahti&Vahti-ruuat valmistetaan?

Jahti&Vahti-kuivaruoat valmistetaan Saksassa Joseran tehtaassa. Liha-ateria ja makupalat tulevat Suomesta Lemmikki Oy:n tehtaalta.

Millaisesta lihasta Jahti&Vahti-kuivaruuat valmistetaan?

Elintarvikelaatuinen tuore liha kuivataan ja jauhetaan valmistusprosessiin sopivaksi jauheeksi. Ruuasta riippuen liha on joko siipikarjaa, porsasta tai lammasta. Ruuissa käytetään vain hyvälaatuisia proteiinin lähteitä, esimerkiksi kana ei sisällä jalkoja ja nokkia.

Mitä rasvaa Jahti&Vahti-ruuat sisältävät? Onko ruuissa kasviöljyä?

Jahti & Vahti-ruuissa käytetään vain ja ainoastaan laadukasta eläinrasvaa. Pääasiassa ne sisältävät koirien kannalta erittäin hyvin sulavaa kananrasvaa. Kasviöljyä ei käytetä.

Sisältääkö Jahti&Vahti-kuivaruuat hiivaa?

Jahti&Vahti-tuotesarjasta vain Lammas ja Riisi ja Viljaton -ruoat sisältävät hiivaa. Ruokien sisältämä hiiva ei ole yhteydessä elimistön hiivojen kanssa, joten hiivatulehduksen välttämiseksi hiivaa ei tarvitse karsia pois koiran ruokavaliosta.

Onko Jahti&Vahti-kuivaruuissa kalaa?

Jahti&Vahti-kuivaruuissa ei käytetä raaka-aineena lainkaan kalaa tai kalaperäisiä valmisteita. Ruuat sopivat tämän puolesta siis myös kala-allergisille koirille. Kalalle vakavasti allergisten omistajien on syytä huomioida, että valmistava tehdas käyttää kalajauhoa raaka-aineena muissa tuotteissaan.

Käytetäänkö Jahti&Vahti-kuivaruokien valmistuksessa keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita?

Valmistava tehdas Josera ei käytä missään valmistamassaan ruuassa keinotekoisia maku-, väri- tai säilöntäaineita. Jahti&Vahti-kuivaruuat eivät siis sisällä mitään näistä.

Käytetäänkö Jahti&Vahti -kuivaruuissa geenimuunneltuja raaka-aineita?

Ehdottomasti ei. Jahti&Vahdin ja valmistavan tehtaan tiukkoihin laatustandardeihin kuuluu ettemme käytä mitään raaka-aineita, jotka ovat geenimuunneltuja.

Kuinka kauan Jahti&Vahti-kuivaruuat säilyvät avattuna?

Oikein säilytettynä kuivaruuat säilyvät parasta ennen -päiväykseen saakka. Tuote tulee aina varastoida viileässä (alle 18°C), kuivassa ja valolta suojattuna.
Parasta ennen -päiväys löytyy säkin eränumeron yhteydestä. Se on partie-alkuinen pitkä numerosarja, jonka lopusta löytyy käyttöaika MHD-kirjainyhdistelmän jälkeen.

Miten Jahti&Vahti-säkit kuuluu kierrättää?

Jahti&Vahti-säkit voi kierrättää laittamalla ne kartonkijätteen joukkoon.

Olen kasvattajakerhon jäsen ja minulla on kotona kohta luovutusikäisiä koiranpentuja. Mistä saan tilattua niille pentupakkaukset?

Jäsenet voivat tilata pentupaketit Hankkijan verkkokaupasta osoitteesta www.hankkija.fi kohdasta Hevoset ja lemmikit – koirat – koiranruoka.