Jahti & VahtiArtikkelitKun nappulakoolla on väliä

Kun nappulakoolla on väliä

Erikokoisilla koirilla on erilaiset tarpeet, ja osa koirista on hyvin tarkkoja siitä minkäkokoinen kuivaruoan nappula saa olla. Toisaalta monelle koiralle kelpaa kaikki raekoot, moni pienikin koira rouskuttelee mielellään isoja napuja.

Jahti&Vahti-kuivaruuissa nappulakoot vaihtelevat tuotteesta toiseen, jotta kaikenkokoisille koirille löytyy sopivia vaihtoehtoja.

Jahti&Vahti Energiassa (yllä kuvassa) ja ExtraEnergiassa nappulakoko on sarjan suurin. Mikäli koira malttaa pureskella ruokaansa, isot nappulat antavat töitä hampaille. Aivan pienimmille koirille nappulat saattavat olla turhan kookkaita mutta jo keskikokoiset koirat kelpuuttavat nämä ruoat hyvin.
Jahti&Vahti Extra Energia
Pienempää nappulakokoa arvostavat koirat löytävät sopivat vaihtoehdot Jahti&Vahti Kana ja Riisistä (kuvassa yllä) sekä Lammas ja Riisistä. Kana ja Riisin nappula on malliltaan neliskanttinen ja litteä. Muodon vuoksi siitä pitävät isojen koirien lisäksi monet pienet koirat. Keskikokoisille koirille koko on kuin tehty!
Jahti&Vahti Lammas ja Riisin nappula on puolestaan pieni ja pyöreä. Tämä on oikea valinta pienehköä nappulakokoa suosivalle koiralle.
Jahti&Vahti Kevyen nappulat ovat keskikokoa aavistuksen isompia.
Jahti&Vahti Viljattoman nappula on keskikokoista. Tällöin sarjan uusin tulokas sopii hyvin monenkokoisten koirien suuhun.
Pennut ovat pieniä ja opettelevat vasta syömään kiinteää ruokaa, joten Jahti&Vahti Pentu on nappulakooltaan sarjan pienin. Nappulat myös turpoavat helposti, jolloin niistä muodostuu kohtuullisen ripeästi pennuille hyvin maistuvaa puuroa. Pentu-ruoka on tarkoitettu myös syötettäväksi tiineelle ja imettävälle emäkoiralle.

Mikäli aikuinen koira haluaa pienenpientä nappulaa, voi Jahti&Vahti Pentua syöttää hyvin aikuiselle koiralle vaikka sillä ei pentuja olisikaan. Monesti pienikokoiset koirat tarvitsevat energiapitoista ruokaa, joten Pentu on niille senkin vuoksi hyvä vaihtoehto.
Jahti&Vahti Juniorin nappulat ovat keskikokoisia.

Kaikki koirat eivät ole lainkaan tarkkoja syömänsä ruuan koosta ja hotkaisevat niin isommat kuin pienemmätkin suupalat isoista lihakimpaleista pieniin leivänmuruihin hyvällä ruokahalulla. Mikäli koira on tarkka ruuan suutuntumasta ja ruokapalan koosta, kokeilemalla löytyy toimiva vaihtoehto.

Jahti&Vahti-ruuista on mahdollisuus tilata näytepusseja maistuvan ruuan löytämiseksi.